انواع ویتامین ها
انواع ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که افراد به مقدار کم به آن ها نیاز دارند. بیشتر ویتامین ها نیاز به مواد غذایی دارند زیرا بدن یا آنها را تولید نمی کند یا تولید بسیار کمی دارد. هر موجود زنده ویتامین های مختلفی دارد. به عنوان مثال، انسان ها باید از رژیم های غذایی خود ویتامین C دریافت کنند. در حالی که سگ ها می توانند ویتامین C مورد نیاز خود را تولید کنند.
برای انسان، ویتامین D به مقدار کافی در غذا موجود نیست. بدن انسان هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین را سنتز می کند و این بهترین منبع ویتامین D است.
ویتامین های مختلف نقش های مختلفی در بدن دارند و فرد برای سالم ماندن به مقدار مختلفی از هر ویتامین نیاز دارد.
ویتامین چیست؟
ویتامین ها مواد آلی هستند که به مقدار اندک در مواد غذایی طبیعی وجود دارند. داشتن مقدار کمی ویتامین خاص ممکن است خطر ابتلا به برخی از مسائل بهداشتی را افزایش دهد. ویتامین یک ترکیب آلی است، به این معنی که حاوی کربن است. این ماده همچنین یک ماده مغذی ضروری است که بدن ممکن است از غذا دریافت کند. در حال حاضر ۱۳ ویتامین شناخته شده وجود دارد.
ویتامین های محلول در چربی و محلول در آب
ویتامین ها در چربی یا آب محلول، یا قابل حل هستند.
ویتامین های محلول در چربی
ویتامین های A، D، E و K محلول در چربی هستند. ویتامین محلول در چربی در بافت چربی و کبد، و ذخایر این ویتامین می تواند در بدن برای چند روز و گاهی اوقات ماه ها باقی بماند. چربی های رژیمی به بدن کمک می کنند تا ویتامین های محلول در چربی را از طریق دستگاه روده جذب کنند.
ویتامین های محلول در آب
ویتامین های محلول در آب برای مدت طولانی در بدن باقی نمی مانند و نمی توانند ذخیره شوند. آنها از طریق ادرار از بدن دفع می شود. به همین دلیل، مردم نسبت به ویتامین های محلول در چربی به تأمین منظم ویتامین های محلول در آب نیاز دارند. ویتامین C و تمام ویتامین های گروه B در آب حل می شوند.
همین الان رایگان سوالتو از بهترین پزشکان و متخصصان بپرس.کلیک کنید!!!
۱۳ ویتامین را بشناسید.
ویتامین A
این ویتامین دارای ویژگی های زیر است:
محلول در چربی است.
عملکرد: برای سلامت چشم ضروری است.
کمبود: این ممکن است باعث شب کوری و کراتومالاسی شود که منجر به خشک شدن و کدر شدن لایه جلوی شفاف چشم می شود.
منابع مناسب این ویتامین شامل جگر، روغن جگر ماهی، هویج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، کره، کلم پیچ، اسفناج، کدو تنبل، سبزیجات، برخی پنیرها، تخم مرغ، زردآلو، خربزه طالبی و شیر است.
ویتامین B1
نام شیمیایی ویتامین B1 تیامین است که با ویژگی های زیر تشخیص داده می شود.
محلول در آب است.
عملکرد: برای تولید آنزیم های مختلفی که به تجزیه قند خون کمک می کنند ضروری است.
کمبود: کمبود این ویتامین ممکن است باعث سندرم بری بری و Wernicke-Korsakoff شود .
منابع مناسب این ویتامین شامل مخمر، گوشت خوک، غلات غلات، تخمه آفتابگردان، برنج قهوه ای، چاودار غلات کامل، مارچوبه، کلم پیچ، گل کلم، سیب زمینی، پرتقال، جگر و تخم مرغ است.
ویتامین B2
نام شیمیایی ویتامین B2 ریبوفلاوین است که با ویژگی های زیر تشخیص داده می شود.
محلول در آب است.
عملکرد: برای رشد و نمو سلولهای بدن ضروری است و به سوخت و ساز غذا کمک می کند.
کمبود: کمبود این ویتامین منجر به التهاب لب ها و شکاف در دهان است.
منابع مناسب این ویتامین شامل مارچوبه، موز، خرمالو، بامیه، خرد، پنیر کوک، شیر، ماست، گوشت، تخم مرغ، ماهی و لوبیا سبز است.
ویتامین B3
نام های شیمیایی ویتامین B3 نیاسین، نیاسین آمید با ویژگی های زیر است:
محلول در آب است.
عملکرد: بدن برای رشد و عملکرد صحیح سلول ها به نیاسین نیاز دارد.
کمبود: سطح پایین منجر به یک مسئله سلامتی به نام پلاگرا و علائمی مانند اسهال، تغییرات پوستی و ناراحتی روده می شود.
منابع خوب این ویتامین شامل مرغ، گوشت گاو، ماهی تن، ماهی آزاد، شیر، تخم مرغ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی، هویج، آجیل و دانه ها، توفو و عدس است.
ویتامین B5
نام شیمیایی ویتامین B5 اسید پانتوتنیک بوده که با خواص زیر شناخته می شود:
محلول در آب است.
عملکرد: برای تولید انرژی و هورمون ها لازم است.
کمبود آن منجر به علائم شامل پارستزی یا سوزن می شود.
منابع خوب این ویتامین شامل گوشت، غلات سبوس دار، کلم بروکلی، آووکادو و ماست است.
ویتامین B6
نام های شیمیایی ویتامین B6 پیریدوکسین، پیریدوکسامین، پیریدوکسال است که ویژگی های زیر را دارد:
محلول در آب است.
عملکرد: برای تشکیل سلول های قرمز خون حیاتی است.
کمبود: سطح پایین این ویتامین ممکن است منجر به کم خونی و نوروپاتی محیطی شود .
منابع خوب این ویتامین شامل نخود، جگر گاو، موز، کدو و آجیل هستند.
ویتامین B7
نام شیمیایی ویتامین B7 بیوتین و محلول در آب است.
عملکرد: بدن را قادر به متابولیسم پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها می کند. همچنین به کراتین، یک پروتئین ساختاری در پوست، مو و ناخن ها کمک می کند.
کمبود و سطح پایین آن ممکن است باعث درماتیت یا التهاب روده شود.
منابع خوب این ویتامین شامل زرده تخم مرغ، جگر، کلم بروکلی، اسفناج و پنیر است.
ویتامین B9
نام های شیمیایی ویتامین B9 اسید فولیک و محلول در آب بوده و برای ساخت DNA و RNA ضروری است.
کمبود آن در دوران بارداری، این می تواند بر سیستم عصبی جنین تأثیر بگذارد. پزشکان مکمل های اسیدفولیک را قبل و حین بارداری توصیه می کنند.
منابع خوب این ویتامین شامل سبزیجات برگ دار، نخود فرنگی، حبوبات، جگر، برخی از محصولات غلات غنی شده و دانه های آفتابگردان است. همچنین، چندین میوه مقادیر متوسطی دارند.
ویتامین B12
نام های شیمیایی ویتامین B12 سیانوكوبالامین، هیدروكسوكوبالامین، متیل كوبالامین و محلول در آب است.
ملکرد: برای یک سیستم عصبی سالم ضروری است.
کمبود و سطح پایین آن ممکن است منجر به مشکلات عصبی و برخی از انواع کم خونی شود.
منابع خوب آن می توان به ماهی، صدف، گوشت، مرغ، تخم مرغ، شیر و سایر محصولات لبنی، غلات غنی شده، محصولات سویا غنی شده و مخمر تغذیه ای غنی شده اشاره کرد. پزشکان ممکن است به افرادی که رژیم غذایی وگان دارند مصرف مکمل های B12 را توصیه کنند.
ویتامین C
نام شیمیایی این ویتامین اسید اسکوربیک و محلول در آب است.
عملکرد: به تولید کلاژن، ترمیم زخم و تشکیل استخوان کمک می کند. همچنین رگ های خونی را تقویت می کند، از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کند، به بدن کمک می کند آهن را جذب کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.
کمبود این ویتامین ممکن است منجر به اسکوربوت شود که باعث خونریزی لثه، از بین رفتن دندانها و رشد ضعیف بافت و ترمیم زخم می شود.
منابع خوب آن شامل میوه و سبزیجات است، اما پخت و پز ویتامین C را از بین می برد.
ویتامین D
نام های شیمیایی ویتامین دی ارگوکالسیفرول، کلکالسیفرول بوده و محلول در چربی است.
عملکرد: برای کانی سازی سالم استخوان ضروری است.
کمبود این ویتامین ممکن است باعث راشیتیسم و استئومالاسی یا نرم شدن استخوان شود.
قرار گرفتن در معرض اشعه UVB خورشید یا سایر منابع باعث تولید ویتامین D در بدن می شود. ماهی های چرب، تخم مرغ، جگر گوشت گاو و قارچ ها نیز حاوی این ویتامین هستند.
ویتامین E
توکوفرول، توکوترینول نام های شیمیایی این ویتامین بوده که محلول در چربی است.
عملکرد: فعالیت آنتی اکسیدانی آن به جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک می کند، مسئله ای که خطر التهاب گسترده و بیماری های مختلف را افزایش می دهد.
کمبود این ویتامین نادر است، اما می تواند باعث کم خونی همولیتیک در نوزادان شود. این شرایط سلول های خون را از بین می برد.
منابع خوب این ویتامین شامل جوانه گندم، کیوی، بادام، تخم مرغ، آجیل، سبزیجات برگ دار و روغن های گیاهی است.
ویتامین K
فیلوکینون، مناکینون از نام های شیمیایی ویتامین مورد نظر بوده که محلول در چربی است.
عملکرد: برای لخته شدن خون لازم است.
کمبود و سطح پایین آن ممکن است باعث یک حساسیت غیرمعمول به خونریزی یا دیاتوز خونریزی شود.
منابع کافی و مغذی این ویتامین شامل سبزیجات برگ دار، کدو تنبل، انجیر و جعفری است.
مکمل های ویتامین
طبق تحقیقات، بسیاری از افراد از مولتی ویتامین ها و سایر مکمل ها استفاده می کنند، اگرچه ممکن است این مواد لازم یا مفید نباشند .یک رژیم غذایی متنوع و متعادل که حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات باشد، می تواند منبع اصلی ویتامین ها محسوب شود.
غذاهای غنی شده و مکمل ها ممکن است در برخی موارد مناسب باشد، با این حال، مانند در دوران بارداری، برای افرادی که رژیم های غذایی محدود دارند و برای افرادی که دارای مشکلات خاص سلامتی هستند، مصرف آنها باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد.
هر کسی که مکمل مصرف می کند باید مراقب باشد که از حداکثر دوز مجاز آن تجاوز نکند، زیرا تحقیقات نشان می دهد مصرف بیش از حد هر ویتامین می تواند منجر به مشکلات سلامتی وبیماری شود.
همچنین، برخی از داروها می توانند با مکمل های ویتامین تداخل داشته باشند. به طور کلی، مهم است که قبل از استفاده از هرگونه مکمل با پزشک و یا دارو ساز مشورت کنید.